IndoorWalking

Det här min mat-och träningsdagbok.

Detox 4

Kategori: Detox

Valborg idag men det blir ett lugnt firande. Sambon jobbar och dottern är dödstrött sedan förskolan. Sedan kan väl jag tycka att Valborg slutade man fira helhjärtat runt 20. Men lite firande blir det framåt kvällen med lite eld och titta på fyrverkerierna över stan.
 
Nåväl, idag ska jag göra ett avsteg. Har precis gjort chokladdoppade jordgubbar i Lindts Sea Salt 70% choklad. Åt även två Pones nu när jag kom hem, men blev mätt direkt. 
 
 
Annars har det även gått bra idag bara den där jävla (rent ut sagt, måttligt trött nu) förkylningen vill försvinna. Tror att jag hade mått än bättre om jag hade fått köra mina vanliga pass samtidigt.
 
Men jag känner skillnad på lederna, händerna är inte lika svullna och jag är får faktiskt inga blodtrycksfall och liknande. Visst, jag kan bli hungrig men det är aldrig paniken och sockersuget är borta

Detox kväll 3

Kategori: Allmänt

Rostade pumpakärnor eftersom jag ville ha något salt och något att knapra på. Kryddade med chilipulver och det blev riktigt gott tillsammans med färsk annanas och bovetegröt.
 
 
Hampaproteinet då? Det smakade ingenting alls. Blandade i en smoothie med rödbetor, citrusfrukter, supermix och ingefära. Blev fylligare men gjorde varken till eller från smakmässigt.

Detox dag 3

Kategori: Detox

Efter en lång dag och en snabb lunch iform av vitkålsallad och rivna morröter hade jag bokat möten på stan. Blev riktigt hungrigt framåt eftermiddagen så jag åt en fräsch räksallad på stående fot och halsade en flaska Loka. Första gången sedan i fredags jag åt protein (räkor) och det var riktigt gott.
 
Passade på att smita in på hälsokosten och köpa hampaprotein. Känner att jag nog behöver lite mer protein i maten för att bibehålla energinivåerna och vad är bättre än ekologiskt och superfood?
 
Det ska tydligen smaka vidrigt, så jag tänkte ta den i bärsmoothien ikväll. Få återkomma med rapport.
 

Detox kväll 2

Kategori: Detox

Även idag har det gått bra, förutom att jag känner att det har börjat köra i kroppen. Behöver springa och kissa stup i kvarten ( sorry för den infon ;) ) mina leder har svullnat, jag känner mig lite yr och addera lite förkylning på det. 
 
Jag har lite svårt att avgöra vad som är vad, är det detox eller förkylning? Men det återstå att se!
 
Idag har kört på så kallade klorfyllsmoothies, smockfulla med gröna grönsaker. Blev även grape, avocados, kokos och en stor tallrik med Haricot Verts med ringlad olivolja över. Fantastiskt gott.
 

Detox morgon 2

Kategori: Detox

Jag tycker att gårdagen gick riktigt bra. Inga biverkningar, maten fungerade och vi avslutade dagen med att åka till mina föräldrar. Där fick jag en kanongod sallad och trots att de andra åt dessert så var det inga problem att avstå.
 
Idag började jag dagen med en sakta promenad. Gick medvetet sakta, för målet var enbart att ta sig runt rundan och inte ta ut mig. Börja bli oerhört trött på den här långdragna förkylningen.
 
 
Dagens frukost blev en smoothie på rödbeta, supermix, lite färsk röd chilli, ingefära, lime-och citronsaft, Aloe Vera och extra havtorn. Sedna försökte jag mig på bovete utan vätska. Rätt torrt, men det var gott med kanel, kardemumma och granatäpplen. Det gick i alla fall ner. Think healty!
 

Detox morgon 1

Kategori: Detox

Vaknade vid 7 och tog ett stort glas vatten med citron och ingefära. Jag kokade vatten igår och lät det svalna över natten. 
 
Blandade till detoxkuren. Även om jag känner mig skeptisk till det hela, men jag måste ju testa. En kapsel som man blandade med en halv liter vatten. Tog mig nästan 40 min att få ner det. Främst för jag ville inte klunka då man inte vet hur kroppen reagerar. Det smakade fänkål och även om det såg lite suspekt ut, så var det inga problem att dricka upp det.
 
En sked Aloe Vera, en rödbeta, en dl supermix (goji, björnbär, blåbär och havtorn. Hallonen tog jag bort på grund av Hepatit A larmet) och lime-och citronsaft i massor. Blev fräscht och gott. Dock inte speciellt mättande, så det blev en avocado efteråt.
 
 
Ska försöka att komma ut på en långpromenad. Men jag vet inte om jag vågar eftersom förkylningen inte är helt borta. Man ska tydligen träna lågintensivt när man detoxar.

Alive

Kategori: Mat

Förkylningen är oerhört mycket bättre, har jobbat idag och till och med orkat göra stan. Kyl-och frys är nu proppad med nyttigheter och jag var dessutom på Plantagen och köpte blommor till alla krukor utomhus.
 
Har ätit glass nu när jag varit sjuk och det var ju inte riktigt enligt planen. Men det var antingen att äta glass än att undvika svälja, gapa och dricka...
 
Jag har fått min leverans från BodyStore (snabb leverans!) och imorgon är det dags att inleda operation AloeVera och dessa tabletter:
Det är med all säkerhet bluff och båg ut i fingerspetsarna. Men man måste testa och de kostade inte många kronor. Kollade på innehållsförteckningen och det ska vara naturliga saker i, så någon skada lär de knappast göra.
 
Björkaskan ska jag testa efter nästa vecka då jag har extremt mycket på jobbet och ska dessutom till Stockholm tre dagar vecka 19. Pratade nämligen med en kollega som testat och hon hade blivit dålig, sprungit på toa etc och det hinner jag helt enkelt inte med just nu. 
 
Ska försöka hitta på någon middag tills ikväll, lustigt det där, jag handlade för 800 spänn men har ändå inget vettigt att laga till kvällen. ;)

Nerbäddad

Kategori: Allmänt

Har legat nerbäddad hela dagen och med detoxen har det gått sådär. Har tagit honung i teet för att ens kunna tala och det blev ägg och keso igår. Det får bli som det blir och när jag är frisk så får jag ta tag i det igen till 100%.
 
Har dock roat mig med att näthandla lite. Har beställt hem magnesium, Aloe Vera och Björkaska. Just Björkaska ska vara bra för reumatiker och jag har nog funderat (nåja) i 10 år på att testa men det har aldrig blivit av.
 

Sjukt sjuk

Kategori: Allmänt

Såklart blev jag sjuk. Huvudet dunkar, svag, förkyld och förmodligen feber också. Dock är jag på jobbet, inte för att jag är någon hjälte eller matyr men jag måste. Vissa saker kan jag inte välja bort då det är mitt ansvar.
 
Det blir mycket te, ingefära och citron idag och eventuellt ska jag festa till det med en Alvedon eller två.

Nu kör vi!

Kategori: Allmänt

Blev en morgonpromenad med begynnande förkylning. Får ta det lugnt med träningen fram till slutet av veckan, orkar och hinner inte att bli sjuk just nu. Bättre att vila lite i förebyggande syfte. Tre pass IndoorWalking är nämligen bokad från torsdag till söndag.
 
 
Just det ja, bloggen jag hittat inspiration till Detox ifrån heter Veronicas LCHF-Mat kika gärna där om ni vill ha inspiration.
 
Trevlig måndag!

Detox-veckan startar imorgon!

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar den stora detox-veckan. Hittade en blogg (får återkomma med adressen då jag fann den i telefonen) och blev inspirerad. En tjej som äter låghydratskost och har detoxat och hade bra tips och recept. 
 
Så nu har jag hackat och fixat så allt är redo att bara tas fram imorgon. 
 
Frukost: Smoothie med gröna grönsaker. Selleri, Grönsallad, gurka, grönkål, spenat och broccoli. Lime och Citron pressade jag i och en sked Spirulina. Sedan en sked frön och olivolja.
 
Lunch: Rödkålssallad och rivna morrötter.
 
Middag: Lax i ugn med bönor och blomkål.
 
Sedan citronvatten och grönt te som dryck.
 
 

Våren är här!

Kategori: träning

Gymmet tidigt imorse, blev 45 minuter styrka och eftersom det var så skönt väder gick jag en sväng runt Rocksjön innan jag åkte hem och lagade kesoplättar.
 
 
Har börjat med att förbereda grönsaker och sallader dagen innan så det bara är att ta fram när det är dags att äta. Fungerar bra och det blir aldrig riktig panik med maten.
 
Kör mycket rödkålssallader med Balsamico och olivolja, gröna smoothies och tänker antioxidanter. Köpte svenska blåbär på ICA. Äntligen finns det svenska och inte från öst, har varit restrektiv med just bär efter Hepatit A larmet, man vet ju aldrig.
 
Nu blir det trädgården och gräva land!

Segt segt

Kategori: Allmänt

Fick verkligen släpa mig upp ur sängen och på en seg promenad. Kändes som om kroppen inte riktigt hade vaknat. Men det gick bättre framåt slutet och blev en rejäl sväng ändå. Lite Podcasts och sol gjorde nog susen.
 

Veckan går fort

Kategori: Mat

Jobb, jobb, jobb och mer jobb. Ingen träning de senaste dagarna. Maten har gått okej, men 1200 kalorier per dag.
 
Dock passar PF mig enormt bra. Av någon anledning så känner jag mig piggare och mer energifylld. Har kört varierade tider men satsar på 14h fasta per dygn.
 
 
Dock har jag börjat satsa mer på att äta grönsaker och liknande. Frukt har jag aldrig ätit eller tyckte om. Men väl gurka,grönkål, spenat, avocado och selleri samt Spirulina. Mättande och det känns bra att äta mer grönsaker än tidigasre.

Hardcore

Kategori: Allmänt

Tränade i 60 minuter på gymmet imorse. Körde 15 minuter PW på bandet efteråt. Kom hem, jobbade, fixade och sen på lunchen tog jag en långpromenad idag igen.
 
 
Känner hur träningsverken kommer smygandes och armarna är tunga av träningsvärk. Tänk om man kunde få till två sådana pass om dagen, hade varit underbart. 

Promenad genom stan

Kategori: träning

Blev en promenad till och hämta dottern på dagis nu i eftermiddags och har ätit bra och "rätt" under hela dagen. Kycklingen står i ugnen och den grekiska salladen på bordet. 
 
 
Nu har jag släppt helgens fusk och kämpar vidare. 
 

Skäms

Kategori: Allmänt

Gårdagen var katastrofal. Plötsligt såg satt jag mig en kladdkaka och grädde framför mig och tänkte inte på vad jag gjorde. Dessa gamla vanor och att man inte reflekterar över vilka val man göra. Illa och jag skäms att jag inte har bättre karaktär än så.
 
Men jag jobbar hemifrån idag och det blev en långpromenad under lunchen. Så nu är det på det igen och ta nya tag. Kan inte låta ett avsteg ta ner mig, men socker är ett beroende och en kamp.
 

Borta bra

Kategori: Allmänt

Efter jobbet igår drog vi till svärföräldrarna 15 mil bort. Blev tacco (nähä, en fredag i ett svenskt hem...?) och det fungerar bra, man kan äta vad man vill och dessutom gjorde jag egen taccokrydda istället för köpepåsarna som är full av glutamat.
 
Dock åt jag knäckebröd med ost, gurka och kalkon senare på kvällen och det skulle jag inte ha gjort. Jättegott, men det fick jag sota för inatt. Fick ont i magen och kände mig alldeles uppblåst.
 
Jag vaknade av mig själv 5.46 och alla andra sov så gott. Så jag passade på att gå en rejäl runda i skogen. Tyvärr har det snöat så det var halt och man fick hoppa över isfläckarna. 
 

IndoorWalking

Kategori: träning

Ett bra pass IW, gillar den specifika instruktören. Peppar lagom mycket och är kunnig, dessutom har hon bra musik. 
 
Det enda är en kille som alltid går på alla IW-pass och fullkomligt stinker. Alltså han luktar som om man har glömt blöta gymkläder i väskan en vecka. Trodde jag var själv att reagera på det här, men det visade sig att två andra tjejer på samma pass till och med hade lyft det med instruktören. Det går knappt att vara i samma rum och han verkar inte känna det själv.
 
Efteråt hann jag med lite Pilates och strech. Klockan 18.00 på gymmet är annars ingen optimal tid för sådana övningar, folk överallt, inga mattor och inga bollar.
 
Efteråt blev det lite kyckling, bea och ska strax äta något mer. Har noll inspiration och ägg är jag just nu så trött på att jag inte ved vad.

Ketos!

Kategori: Allmänt

Har i två dagar haft ätarfönster mellan 11-19 och det har fungerat bra. Har hamnat i Ketos igen och känner den äckliga smaken i munnen av Aceton. Men, that's what we want!
 
Slutade äta 11.00 idag och tyvärr satt jag i bilen på RV40 och hade enbart 10 gram 86% choklad med mig. Dålig planering, visst jag hade kunnat vänta men jag skulle hämta på förskolan, handla ett par saker och fixa innan jag var hemma. Men det gick bra och nu åt jag en rejäl lunch vid 12.30.
 

Ack dessa frestelser!

Kategori: Allmänt

Jag har varit på konferens idag. Väldigt trevligt men de serverade wok som lunch. För det första så gillar jag det inte, sedan passar det inte riktigt just nu med nudlar och dessutom fanns det nötter i som jag inte tål.
 
Så med de ursäkterna sprang jag och min kollega ut på stan. Vi fann ett riktigt mysigt fik med en kanongod kycklingsallad som vi i pricip stod på stående fot och åt innan det var dags att vara tillbaka.
 
Sedan var det dags för fika och det bullades upp med godis och bärmuffins. Jag fick verkligen stålsätta mig för att inte ta en eller dyka ner i godishinken. Men jag fixade det, vet inte hur men det gick på något sätt. 
 
Förmodligen för att jag ätit bra innan och att blodsockret var stabilt. Faktiskt lite stolt över mig själv. Hade det varit innan så hade jag tagit två muffins...
 
 

Bonus

Kategori: Allmänt

Eftersom min resa till Borås idag senarelades så fick jag morgonen friare, vilket betydde att jag hann med en sväng till gymmet. En riktigt bonus. Innan blev jag glad för oväntat socker, nu blir jag glad över ett pass. ;) Förändringar!
 
Idag blir det ingen PF, för jag vet inte hur ätmöjligheterna ser ut på mina möten i eftermiddag. Lite svårt att bara springa iväg för att hitta och äta bra mat. Så jag gardera mig och äter hemma, vissa verka kunna fasta hur länge som helst. Det kan inte jag, jag fungerar inte då.
 
Körde en timme på gymmet, blandat crossfit och 30 minuter på löpbandet. Som vanligt är det svintråkigt på löpbandet, spelar ingen roll om man ser på TV, har musik eller podcast i lurarna. 
 
 
 
 

Tidig morgon.

Kategori: träning

05.05 ringde klockan och jag släpade mig ur sängen, hivade ett glas med citronvatten och ingefära och drog till gymmet.
 
Gick segt idag, kändes som om jag var i koma. Men det blev ändå 40 minuter plus 10 minuters stretch. Bättre än inget och jag vet att jag inte kommer att hinna träna förrän på torsdag. 
 
Frukost blev ägg, stenbitsrom, en klick majonnäs och makrill. 
 
God måndag!

Munksjön runt

Kategori: träning

När sambon kom hem snörade vi oss på oss skorna och tog Munksjön runt med barn och barnvagn. Jag orkade egentligen inte, men väl ute var det skönt och det var mysigt att gå tillsammans. 
 
 
Sedan passade vi på att handla på Maxi på hemvägen. Från och med imorgon har jag tänkt att köra mejerifritt på veckorna och var tvungen att ta en påse Grok för sista gången.
 
Grok är för övrigt det allra bästa subsitutet för chips. Salt, krispigt och man kan dippa. Tyvärr är det rätt lite i varje påse men väl värt pengarna.
 
 
 

Vätska, men inte brist.

Kategori: Allmänt

Var tidigt på gymmet och körde en timme. Var alldeles ensam och det var ljuvligt. Utmanade mig med att testa nya maskiner och vågen visade sig positiv.
 
Vet att jag hade mycket vätska i kroppen förra veckan, även om jag åt helt okej över Påsken så var det mycket salt och lite mer kolhydrater = jag binder vätska.
 
Så nu var vågen 0,5 kg ner och jag misstänker att jag kissat ut det. ;) 
 

Kyckling med citron

Kategori: Mat

Herregud vad gott! Har i två dagar ätit citronkyckling. Enkelt så man smäller av och fantastiskt mättande och gott.
 
Kyckling (man väljer själv vilken del man vill ha). En ask blandade örter från findus, färsk chili, vitlök, citron och lime samt en skvällt olivolja.
 
Blanda väl, klappa in i kycklingen, klyv citrusen och in i ugnen på 180 grader tills det är genomstekt. Få kalorier, nyttigt och som sagt, oerhört gott.
 
 
Höll ut till 11.00 idag med PF och även idag så åt jag med måtta och inte speciellt hungrig. Skrev tidigare att jag hade som mål att äta 10-19, men nja det kommer inte fungera märker jag nu. Målet får ändå vara att ha 12 timmars fasta och om det går längre så är det en bonus. Man måste leva också.

Funderingar längs Vättern

Kategori: träning

Gick bra att gå men det var något jobbigare än vanligt. Måste nog lägga in något litet ätbart innan för att jag ska orka, speciellt om jag ska köra de 2 timmarna jag helst vill vara ute. Ska testa gymmet imorgon så får vi se.
 
Men det blev en rejäl runda på 1.2 mil och avslutade den med att gå vid Vättern i solskenet. Bra start på dagen.
 
 
Har funderat på det här med maten och mensen. Kommer att köra mer GI-inspirerat med mycket grönsaker. Dock kommer jag fortsättningsvis ha koll på kolhydrater och kalorier. Det springer så jäkla lätt i väg och jag är rätt naiv och tror ofta att det är mindre kalorier än vad det är i saker.
 
Fettet ska komma från bra fetter såsom lax, feta fiskar, avocados, oljor, kokosfett etc. Givetvis kommer jag få i mig smör, grädde och liknande ibland, men ska helst undvikas.
 
Ska köra på dettta ett tag så får vi ser hur kroppen reagerar. Fungerar det inte så får jag se vad jag kan ändra på då.

PF dag 2

Kategori: Mat

Det gick bra med maten igår också. Åt först 11.30 och då Kesoplättar. Sedan blev det Spirluninadrink, ostrullar, kyckling i ugn och eftersom det var fredag, chokladmousse á la LCHF.
 
 
Var verkligen kanongott och det blev 23 kolhydrater sammanlagt under dagen. Dock överskred jag kalorierna med 124 styck, men det var med fett så det får väl ändå vara okej.
 
Känner mig pigg och inte hungrig eller sugen. Lustigt det där, har tvingat i mig frukost runt 5.30 i så många år, bara för att man ska äta frukost och för att jag inbillat mig att jag måste det för att överleva. Avskyr egentligen frukost och är nog inte skapt för att äta så tidigt. Hinner nämligen inte äta på jobbet och därför har det varit ända alternativet.
 
Nu ska jag ut på en powerwalk och får se hur långt det bli. Ska bli spännande att se hur det känns efteråt. Slutade äta 20:45 igår nämligen.
 

Periodisk fasta

Kategori: Allmänt

Körde PF för första gången, eller ja, i alla fall medvetet. Slutade äta vid 21.00 igår och åt först 12.00 idag. Det gick om man aktiverade sig och jag började även dricka ett avkok på lagerblad och nejlikor. Mycket bra för utrensning av kroppen.
 
Det gjorde att jag påmindes att dricka och sedan blev det mycket te och citronvatten. Åt lax i ugn och broccoli som första mål. Trodde att jag skulle vara vrålhungrig när jag väl fick äta men det var precis som vanligt. 
 
Blev blankt 1200 kalorier idag och en liten sakta kvällspromenad. 
 

Nähä

Kategori: Allmänt

Vågar knappt skriva det, men det verkar onekligen som om jag klarar mig. Snart gått 48h sedan sista ja, ni fattar. Så jag borde vara safe, men vi får väl se.
 
Imorgon kickar jag igång med periordisk fasta. Har läst in mig på det och tänkte mig ett ätarfönster mellan 10-19 varje dag. Få se om det fungerar rent praktiskt och hur det fungerar med träning. Är lite skeptisk till att jag ska fixa att träna med ett ätarfönster men jag antar att det måste till en omställning.

Åh nej!

Kategori: Allmänt

Sambon och dottern ligger i magsjuka och jag frossar i vitpepparkorn så det står härliga till. Vill absolut inte bli sjuk och definitivt inte i kräksjuka.
 
Ska ta mig en coctail av ingefära, citron och grönt te också. Visst, det är bara placebo men skit samma! Något måste jag ju göra.