IndoorWalking

Det här min mat-och träningsdagbok.

Duggregn och åskvärme

Kategori: Gotland

Näst sista dagen på ön och jag har sorg! Vill absolut inte åka hem igen. Kom iväg senare idag och det blev en bra promenad trots duggregn och dunkande åskvärme.
 
 

Snurrig promenad innanför murarna

Kategori: Allmänt

Det blev en långpromenad med massor av kringelekrokar idag. Gick till hamnen och sedan snurrade jag innaför murarna. Man upptäcker nya gator och gränder precis hela tiden.
 
 

Promenad med la Familia

Kategori: Allmänt

Sambo och unge följde med på dagens morgonpromenad. Stekande hett och disigt.
 
 

Sakta men säkert...

Kategori: Allmänt

Börjar kroppen återhämta sig. Jag har tillåtit mig själv att äta kolhydrater såsom färska hallon, potatis och så vidare och för första gången på länge så orkade jag ta en lång snabb morgonpromenad utan att vara död efteråt. Kroppen är på G igen. 
 
 
Dock käkade jag lite chips idag och en glass. Chipsen mest för att jag fick någon form av solsting efter en dag på stranden i åskvärme och gassande sol. Glömde min hatt och det gjorde sist. Var riktigt yr där ett tag.
 

Nu vet jag!

Kategori: Gotland

Har sedan i helgen känt mig så konstig, som jag har varit bakis, konstiga symptom såsom huvudvärk, svullen i kroppen, ont överallt och ja, känt mig förgiftad.
 
MEN sen så slog det mig! Jag har inte ätit fläskkött sedan 2000 eftersom det inte är bra för reumatiker. Efter loppet var jag oerhört hungrig och tog då en Taccosallad, där de lovade att det var nötfärs. Men jag sa till min sambo, att det vet i sjutton om det är det. Men trött och hungrig som jag var så gick det ner.
 
Jag har inte ätit fläsk på så länge att jag inte kände igen symptomen. Men visst fan är det så! Därför har jag fått vila dessa dagar. Har varit dödstrött, så trött att jag sovit med dottern varje eftermiddag.
 
Men det går åt rätt håll och det håller på att gå ur kroppen.

Nej tack

Kategori: Gotland

Långpromenad runt en blåsig ringmur. Kände mig seg och nu när jag kom hem så har jag begynnande halsont. Vill absolut inte bli sjuk nu! Så det får bli en lugn dag idag.
 
 

SÅ lycklig!

Kategori: Gotland

Igår var det dags för det lopp jag anmält mig till här på Gotland. Det var 29 grader varmt och stekande sol hela dagen och jag vet att jag är usel på att springa när det är varmt. 
 
Men jag tänkte att jag i alla fall försöker. Så vi åkte de fem milen västerut och det var 430 löpare som skulle starta.
 
Dottern sprang barnloppet, 300 meter fast med fusk från hennes sida. Hon var överlycklig att få en egen nummerlapp och en glass samt att springa fort, fort, fort.
 
Så var det dags för mig. Solen gassade och svetten rann innan starten. Tänkte springa med tuggimmi. Men missade sambon som hade dem i fickan innan starten.
 
Första kilometern sprang jag på 4.10 och sen rullade det på. Dammiga kalkstensvägar som gjorde att det brann i halsen. Tyvärr missade jag första vattnet eftersom jag sprang på fel sida. Så det blev ett jävla positivt tänkande innan jag skulle få vatten nästa varv.
 
Sluttiden blev 25.50 sekunder i 27 gradig värme och en 17 plats av 92 startande i damklassen. Herregud vad glad jag är!! Det innebar att jag snittade 5 minuter på varje kilometer och det har jag bara gjort på löpbandet innan, så det blev ett personbästa.
 
Fuskade dagen innan och misstänker faktiskt att det var kolhydraterna som behövdes under omständigheterna.
 
Idag mår kroppen bra, lite stel i låren men det känns faktiskt okej. Trodde jag skulle vara lite mer uttorkad, men nej.
 
Om jag är sugen på att ut och springa? Jajemen

Längre promenad

Kategori: Gotland

Blev en ännu längre runda idag. Förbi Snäck och bort till färjeläget.
 
 
Fick startlistan till torsdagens lopp. Blev av någon anledning nervös, men det ska bli väldigt roligt.
 

Intervaller

Kategori: Gotland

Ömsom sprang, ömsom gick i 8.5 km ungefär. Samma runda längs havet. När det var 2 km kvar sprang jag Tabata-intervaller och hann med 12 styck innan jag var hemma igen.
 
Körde också armar, mage och ben med hantlar och gummiband. Nu stranden!

Längs med muren och ny kompis

Kategori: Gotland

Gick längsmed havet och ringmuren idag. Det var så disigt att man knappt såg havet. Men det blåste i alla fall inte.
 
 
Körde sen lite hemmaträning och fick en ny kompis som ville vara med och träna. Gillade speciellt hantlarna.
 
 
 
 
 

GOTLAND

Kategori: Mat

Sprang min vanliga runda på 8 km längs havet. Eller rättare sagt körde intervaller. Gick en låt, sprang en låt och så 4 Tabata-intervaller på hemvägen.
 
 
 
Körde lite hemmaövningar efteråt i åskvärmen. Tyvärr har jag fått det där månatliga och känner mig enormt slö, svullen och inte alls i form.
 
I all hast med hungrig man och barn åt vi pizza till lunch. Jag skrapade av fyllningen som var enorm och åt en liten del av pizzadegen sedan blev det ett par rutor Sea Salt choklad i sann "mens-anda" (som min käre sambo skämtsamt kallar mitt sug som infinner sig de dagarna).
 
Vi var även och storhandlade och det blev lågkolhydratskost i mängder. Bra att ha hemma i huset och när vädret blir bättre till stranden.
 
Men jag är lycklig över att vara här på Gotland igen och ha semester. Nya rundor, ny mat och mycket grill. Precis som det ska vara.
 

60 gånger (än så länge)

Kategori: Allmänt

Exakt 60 gånger har jag stämplat in på gymmet i år. I alla fall än så länge! I januari hade jag ett 10 kort och sedan köpte jag det andra kortet.
 
 
Så, nu tar jag semester från gymmet och sedan blir det lika hårt om inte hårdare i höst. :) Dags att äta, duscha och dra till Gotland. ÄNTLIGEN! :)
 

Sista passen för sommaren...

Kategori: Allmänt

...ja med gymkortet vill säga. Det går ut den 24 juli och imorgon drar vi till Gotland fram till den 31 juli. Så idag körde jag två pass. IW och CX, riktigt härligt och svettigt.
 
Imorgon blir det tidigt för jag ska träna innan vi åker. Ett pass IW och sen ska jag hinna med gymmet innan.
 
Ska givetvis köpa nytt gymkort för det är en investering i sig självt, men det får bli i augusti. Så på Gotland får det bli mycket crossfit, löpning, PowerWalks och hemmaträning.
 
Hantlarna, bollen och gummibandet är nedpackat!

En bra matdag igår

Kategori: Mat

I sann fettfasta anda! Dock ingen träning för jag har packat och packat och packat lite igen.
 
 
 
 
 

Tabata-intervaller

Kategori: Allmänt

Har hamnat en svacka när det gäller mat och träning. Lederna har trilskas, PMS och kroppen bundit vatten. Fy fan rent ut sagt och jag har bara inte orkat träna eller bry mig vad jag stoppar i mig. Dödstrött helt enkelt.
 
Men nu är jag på rätt bana igen och klockan 5.30 stämplade jag in på gymmet idag och körde två omgångar Tabata-intervaller på löpbandet. Har en perfekt app för ändamålet och det var riktigt roligt och skönt att få springa som fort man kan.
 
 
Först uppvärming 2.5 km på 7.0, sedan började jag intervallerna på 11.5 och höjde upp till 14.3 sista omgången. Det blev 8x2 = 16 omgångar. Körde sedan lite gym och avslutade på joggern och stretch.
 
Ska köra fakir nu ( runt 5 gram kolhydrater per dag ) fram tills vi åker på semester. Har börjat bra med kyckling, bea, ägg, smör och MBT. 
 
 

En gång. Aldrig igen.

Kategori: Allmänt

 
Eftersom schemat på gymmet ser annorlunda ut nu på sommaren så bokade jag in mig på Body Pump i brist på annat. Det var definitivt inte min grej alls!
 
Varför?
 
1. Mina handleder är så fruktansvärt svaga och att utan någon direkt uppvärmning (alltså de muskelgrupper man ska använda) köra skivstång fungerade inte. Hade man inte haft så mycket grejer framme hade jag gått.
 
2. Rörigt. Okej, säkert bättre ju fler gånger man går. Men det kändes i vissa rörelser som man enbart kastade vikterna och på nästa. Upp, ner åt sidan. Lösa fasta och snabba rörelser.
 
3. Vem säger att jag gör rätt? Ingen tillrättarvisar mig och jag kände riktigt hur fel jag gjorde. Risken för felträning är stor.
 
Har haft ont i huvudet nu efteråt. Förmodligen för att jag stått fel och använt fel muskler i nacke och rygg. Dessutom var jag rejält uppvärmd då jag tidigare hade gått en rejäl PW och nu måste jag ju också faktiskt säga att jag börjar bli rätt väldtränad.
 
 
Min kropp fixade inte alls BodyPump. Men nu har vi testat det.

Längre än planerat.

Kategori: Allmänt

Av någon anledning så fick jag i måndags kväll en reaktion på något. Började klia över hela kroppen och det blev jourcentralen och kortisontabletter.
 
Har ingen aning om vad jag reagerade på, speciellt inte efter som jag under dagen ätit ren mat såsom kalkon, kyckling, ägg, bea och så vidare. Jag tog en bit mörk 86% Lindt choklad, vet inte om det var det som satte igång det hela?
 
Men det gick över och det blev fasta i 21 timmar. En längre fasta än planerat, men det gick förvånartsvärt enkelt då man la det från eftermiddag till förmiddag. Dock orkade jag inte testa fetfastan utan det får bli senare i veckan.

Intervaller runt Rocksjön

Kategori: Allmänt

Körde intervaller runt Rocksjön idag. 4 min löpning, 3 minuter gång och så vidare. Blev två varv runt sjön och det kändes bra. Loppet den 18 juli närmar sig.
 
 
 
Från och med klockan 15:00 idag blir det fasta och imorgon ska jag testa den omtalade fettfastan. Låter oerhört äckligt men ska tydligen vara effektivt.