IndoorWalking

Det här min mat-och träningsdagbok.

Morgonpromenad

Kategori: Allmänt

Tog en rejäl sväng imorse och det var skönt att få svettas lite.
 
 
 
Kroppen känns fortfarande i obalans och det är 10 dagar kvar tills att vi åker på semester och det finns tid till att skärpa till sig. Då ska jag slippa gå i vassen och kunna känna mig bekväm.
 
 
 

Förgiftad

Kategori: Mat

Ja, det känns verkligen så. Andedräkten är hemskt, jag har mått illa och varit trött och hängig. 
 
Var och handlade idag och det blev bara fett och protein. Men köpte färska svenska jordgubbar eftersom jag mådde så illa när vi var iväg.
 
Men nu mår jag bättre och har ätit följande idag:
 
-Kesoplättar, stekta i massor av kokosolja och 20 gram smält smör som "sås".
 
- En bit getost.
 
- En proteindrink.
 
- En halv mascarpone med mycket vispgrädde, riven 86% choklad och 70 gram jordgubbar.
 
- Te och vatten.
 
Känner mig svullen, men enbart 25 gram kolhydrater. Hela kroppen är i obalans och imorgon blir det hårdkörning igen. Back to basic.
 

Svullat och födelsedag

Kategori: Allmänt

Jag har under hela tiden jag ändrat min kost tänkt och sagt, att när jag fyller år. Då ska jag jävlar i mig unna mig. Sagt och gjort, igår fyllde jag år.
 
Åt en Marabou Black, Dumlekakor (som jag älskar) en cheesburgare, en tårtbit och en damsugare. Resultatet?
 
Svinäckligt! Andedräkten stinker av socker, äckelkänslor och det smakade helt enkelt inte gott. Är jag botad? Är det så väl att jag inte behöver vara beroende av socker längre?
 
 
Kom på mig själv igår att längta tills idag eftersom jag då skulle få äta fett och protein igen. Det har aldrig aldrig aldrig tidigare hänt. 
 
Kvällen blev sen och det grämer mig att jag inte hann till gymmet imorse. Blir en sväng med barnvagnen nu för ut måste röra på mig.
 
Är i chock, är det jag-den sockerberoende tjejen som tänker och känner såhär? Kroppen har ändrats och nu jävlar kör vi!

Svettigt!

Kategori: träning

Det var fullt, varmt och jobbigt idag på IW-passet. Men likväl lika roligt!
 
Dock var CXWORX inte lika bra som innan. De har släppt ett nytt pass, men kanske behöver man ett par tre gånger innan det sätter sig igen. Även där var det fullt och folk låg som packade sillar. Det gjorde att helhetsintrycket var sådär.
 
Imorgon tänkte jag ta en faste dag och utmana mig själv med att faktiskt träna styrka på morgonen.

Bättre!

Kategori: Allmänt

Jag gick upp till 25 kolhydrater per dag lördag och söndag, det gjorde att jag mådde mycket bättre. Men nu i veckan blir det strikt igen.
 
Vilade igår och hade tänkt att ta en av mina 5:2 dagar, men det blev 750 kalorier och det är ju för mycket.
 
Har gått en sväng med dottern i vagnen och precis lagom väder för en snabb promenad. Nu lax och spenat till lunch.
 
 

Omställningsbesvär

Kategori: Allmänt

Det märks på kroppen att jag ätit striktare. Igår var jag lite liberalare och jag vet inte om det var det eller omställningsbesvären som slog till.
 
För efter dansen och lunchen började jag mår illa, kände mig såsig i huvudet och fick lägga mig. Hade hjärtklappning och kände hur kroppen jobbade. Drack vatten och salt för vätskebalansen och började så småningom må bättre. Idag känner jag mig bakis trots att jag inte drack igår. 
 
Gjorde en den goda efterätten med jordgubbar, 86% choklad, grädde och Mascarpone. Den var uppskattad av sällskapet och alla tog om. Rekommenderas varmt.
 

GLAD MIDSOMMAR

Kategori: Allmänt

Började dagen med en masodantpromenad och det känns i kroppen. Underbart väder och jag bara fortsatte att gå. Är hos svärföräldrarna i en annan stad och ny miljö piggar alltid upp.
 
 
Idag blir det traditionsenligt firande och jag ska unna mig jordgubbar och massor av grädde. 
 

Oj då!

Kategori: Allmänt

Har inte vägt mig på två veckor men idag ställde jag mig på vågen på gymmet. 1.9 kg ner och väger nu 57.8! De siffrorna har jag inte vägt sedan hösten 2009, det vill säga innan jag blev gravid. Blev riktigt förvånad måste jag säga.
 
Så jävla peppad rent ut sagt! Har hittat en formel som passar mig och vad är nu det? Jo, lite fusk, 5:2 tänk och hårt på kolhydraterna under veckorna. Givetvis med all varierad träning jag har kört det sista..
 
Nu fick jag den motivationen jag behövde inför det stundande midsommarhelgen. Härligt!
 
Var ute tidigt imorse för att plocka blommor till dotterns midsommarkrans och en sväng på gymmet med 10 minuter i massagestolen.
 
 

Dagen efter

Kategori: Allmänt

Efter pepp från andra likasinnande blev jag inspirerad att testa 5.2, alltså ät som vanligt i fem dagar och halvera matintaget eller rättare sagt 500 kalorier för kvinnor två dagar i veckan. 
 
Så vi drog igång en Twitter-diskussion och peppade varandra, tipsade om mat och rapporterade hur det gick. Jag klarade mig på 554 kalorier och var mätt och glad hela dagen. 
 
Gjorde en fantastiskt god rabarberkompott på 2 kolhydrater/70 gram och åt endast 4 kolhydrater igår. Det kändes i kroppen idag och mina leder var inte alls lika svullna som de brukar på morgonen.
 
Detta kanske är bättre för mig än periordisk fasta? Tror nästa att det här passar mitt liv bättre och ska testa det nu i sommar. Sedan i höst när rutinerna är vanliga igen så kanske PF kan vara något. Hm, tror jag bestämde mig här och nu att det får bli så.
 
Gick en promenad med sambon i skogen imorse på 5 km. Vi gick spåret på Öxenhaga och det är en rejäl kuperad bana. Hem för frukost och bestyr, sedan gav jag mig ut på en väldigt slö springrunda.
 
 
Jag känner att kroppen är pigg, men att den är tömd på energidepåerna. En suspekt känsla. Men det blir till att äta mer idag för att ge kroppen bra förutsättningar. Sedan har jag tyvärr slarvat med att dricka idag och det märker jag direkt.
 

Det släpper...

Kategori: Allmänt

Tre dagar med strikt kost och mejerifritt har gjort sitt. Jag ska inte väga mig än, men jag kände på mina jeans idag att de börjar hänga vid knäna och midjan är stor.
 
Jag vet ju att kör jag strikt så mår jag bra och att jag känner mig mer rippad och att kilona släpper. Kunde till och med gå och handla på lunchen idag och dessutom vara vrålhungrig.
 
Men nej, inget onyttigt slank ner i korgen utan det blev en grillad kyckling med bea och iste. Kunde till och med stå i en lång kö brevid smågodiset och chokladen utan att jag ens var på väg att plocka åt mig något.
 
Började ju så smått förra veckan och även om jag körde med mejerier då så började jag räkna kolhydraterna igen.  Nu är det bara att köra på trots Midsommarafton och en annalkande födelsedag.

Tillsammans

Kategori: träning

För första gången på denna sidan 10-talet tränade jag och sambon samtidigt på gymmet idag. Blir ju lätt så när man får barn, jobb och vardag. Men det var väldigt trevligt och det får vi göra om.
 
Vi körde maskiner tillsammans och sedan lite crossfit och stretch. Passade även på att ta en liten lunchpromenad i det fina vädret på cirka 40 minuter.
 
 
 
Maten idag har gått bra, mindre än 12 kolhydrater. Gjorde dock en LCHF-kokoskaka och var enormt sugen. Precis när jag skulle ta ut den så tappade jag tallriken och det blev glassplitter i hela kakan. Misär. Så nu sitter jag här grymt sugen på något och försöker dämpa suget med en alkoholfri Mojito.

Promenad

Kategori: Allmänt

Så segt att gå upp imorse, men upp kom jag och en rejäl sväng.
 
 
Har köpt nytt proteinpulver, ett som är riktigt gott. Start Nutrition med päron och vaniljsmak, smakar exakt som piggelin och således fräscht och lättdrucket. Smidigt och enkelt.
 
Det är med periordisk fasta har fått ta en liten paus och kört hipp som happ. Som sagt så har det inte fungerat med jobb och annat. Men nu är jag ledig fram till den 7 augusti och då blir det andra rutiner.
 

Massage

Kategori: Allmänt

Vaknade av en pigg unge som var törstig klockan 4.56 och sedan kunde jag inte somna om. Gick upp och bestämmde mig för att träna. Träffade dessutom på alla cyklister som så modigt åker Vätterrunt idag.
 
Körde hårt idag och eftersom Nordic Wellnes äntligen fått in en ny massagestol blev det det 20 minuter i den innan jag kände mig klar.
 
Var sedan på Maxi och stohandlade. Kallrökt lax, mynta, avocados, citroner, Grok och annan bra mat. 
 

Mojito!

Kategori: Allmänt

Skulle ha tränat dubbelpass med CX och Indoor igår, men jag orkade inte. Hade nämligen varit fem timmar på Gekås och gick konstant.
 
Jag försöker att vänja mig av med Cola Zero. Även det är noll kolhydrater i så är den ful av skit och tillsatser. Läste ett intressant inlägg om viktnedgång kontra Zero och dess innehåll. Det fick mig att reflektera.
 
Därför fick jag tips om följande;
 
-Kallt grönt te
- Isbitar av limesaft
-Mynta
-Citron
-Stevia gold
 
Låt det stå och dra en stund. Vill man så har man i frysta jordgubbar i också. H.E.R.R.E.G.U.D vad det är gott och jag har nu hållt mig ifrån Cola i tre hela dagar vilket är rekord för mig i vuxen ålder.
 
 

Löpning

Kategori: träning

Familjen gick in och handlade på A6 och jag snörade på mig skorna och tog ett varv runt Rocksjön. Jag liksom elvatusen andra denna fina kväll.
 
Maten har gått riktigt bra idag, runt 20 kolhydrater och enbart bra och nyttig mat.
 
 

Skärpning!

Kategori: Allmänt

Efter en bedrövlig dag igår när det gäller mat/socker/dricka är det skärpning idag. Vi började dagen med en sväng på gymmet för att nyttja maskinerna och nu blev det en långpromenad.
 
 

IW och Mascarpone

Kategori: Allmänt

Körde ett IW vid lunch, tanken var att jag skulle köra lite CX också men jag lyssnade på kroppen och avbokade det.
 
Hade en burk Mascarpone hemma och var sjukt sugen på något gott. Så det blev en skvätt grädde, Mascarpone, 10 gram riven 86% choklad och hallon. Väldigt gott och kändes lyxigt. Nästa förbjudet att äta, men faktum är att om man ser till antal kolhydrater så är det väl godkänt. Det är inte sista gången jag gjordet det.
 
 
Tydligen ska denna vara den bästa ur lågkolhydratskostläge, finns på Willys. Dock vet jag inte hur det egentligen är. Men den var väldigt god och lättvispad.

Tidig och effektiv

Kategori: Allmänt

Kollade statistiken på mitt träningskort. Visste inte att det visade tiderna jag loggat in. Det är till att vara effektiv...
 

Lätt promenad

Kategori: träning

Tog en lugn kort promenad när jag vaknade nu imorse. Ska träna vid lunchtid men det var så skönt att bara mjuka upp kroppen, nya podcast i öronen och härligt väder.
 

Kaka

Kategori: Allmänt

Vilade igår, hade tänkt att ta en fastedag, det vill säga 500 kalorier. Men kroppen skrek efter föda efter all träning. Men det blev mindre än vanligt.
 
Jag gjorde en sådan god kaka. Hämtade från www.jillsmat.se och det smakade som en vanlig kaka bakat på vetemjöl. Dock hade jag velat ha den krispigare, men visst var det gott!
 
 
 

Seriöst

Kategori: Allmänt

Jag avlider. Jag tränade Indoor+CRWORX idag också och jag har en sådan fruktansvärd träningsvärk. Från bröstmusklerna ner till svanken. Aj aj aj.
 
Helt nya muskelgrupper som jag fått kontakt med och vågar knappt tänka på morgondagen.
 
Dessutom blev det dumt med mat efteråt. Tog nästan 2h från träningen tills jag fick mat i mig. Inte bra, men ärenden och andra måste kom ivägen.
 
Känner mig helt matt nu och att jag ätit alldeles för lite idag. Bättring imorgon.

Så roligt!

Kategori: Allmänt

Körde ett vanligt Indoor Walking pass idag. Riktigt svettigt då det har varit runt 25 grader och strålande sol utomhus idag. Men för första gången vågade jag mig på CRWORX efteråt. 30 minuters stretch, band och core-övningar.
 
Varför har jag inte gått på det innan? Varför ska jag vara så feg? Men hädanefter blir det CR efter varje Indoor. Har bokat imorgon och på söndag också.
 
Just nu känns det bra i kroppen, men jag misstänker att det lär kännas imorgon. Plankor och andra övningar som stärker. Helt perfekt och man blir peppad i grupp. Så är det bara.
 

Härlig tur

Kategori: träning

För första gång i vår kändes det både skönt och lätt att springa!
 

Lunka på, lunka på...

Kategori: Allmänt

Alldeles för tidigt och kroppen hade inte riktigt vaknat. Ömsom sprang, ömsom gick. Skönt nu efteråt, men just under turen var det sådär. ;)
 
 
Två ägg, en bit kalkonbacon och lite chevre senare är jag nu redo för att åka och jobba,

Barn kan användas till mycket...

Kategori: Allmänt

Som till exempel träning. Bar dottern hem på ryggen från lekplatsen. En sträcka på tja, 1 km i blandad terräng och det kändes. Armarna skakar fortfarande och vaderna gör ont. Funktionell träning kan man lugnt säga.
 
Maten har gått bra även idag, tyvärr har jag begynnande magkatarr som kommer titt som tätt på grund av mina reumatikermediciner och år med cellgifter. Men det finns inget som lite Losec fixar. ;)

Spring spring spring

Kategori: träning

 
Hög luftfuktighet, en hemsk löptur där jag riktigt plågade mig. Men vad skönt det var när jag väl kom hem.
 
 

Slappar helg

Kategori: Mat

Studentfirande i fredags och vila igår. Sov ungefär 14 timmar och det var välbehövligt. Visade sig på vågen också och 0.8 kg ner. Det går åt rätt håll!
 
Körde styrka imorse men det blev ingen PF, var tvungen att äta då jag kom hem. Tog en OneEgg och nja, jag är inte överförtjust. Det var gott första gångerna men nu är det sliskigt. Drickbart javisst, men kommer nog inte att köpa den igen. Får bli Fitnessgurus Whey nästa gång.