IndoorWalking

Det här min mat-och träningsdagbok.

Huvudvärk och inställt pass

Kategori: Allmänt

Hade bokat IndoorWalking på gymmet idag. Men när jag gick upp imorse kunde jag knappt stå på benen. Huvudvärk, "körde i kroppen" och jag mådde konstigt. Försökte duscha, dricka mycket och överleva.
 
Så jag låg fram till 14.00 och fick avboka allt inplanerat. Riktigt tråkigt. Speciellt eftersom det stundom är svårt att få ihop med arbete, barn och allt annat. 
 
En Orudis Retard och lite Folacin senare löste det sig. 
 
Förresten, nu kom jag på att jag kanske inte har skrivit om bakgrunden. Jag har Reumatoid artrit och har börjat att ta cellgifter igen efter fyra års uppehåll. Jag tar en dos på 5 tabletter i veckan och det räcker för att jag ska reagera.
 
Det här med reumatismen kommer jag förmodligen att återkomma till. Men just nu är jag så trött på allt relaterat till det att jag släpper det för ikväll.
 
 

Handlat och kalasat

Kategori: Allmänt

Varit på födelsedagskalas idag. Det är många utmaningar och frestelser, men jag kämpar och försöker verkligen. Idag tog jag en chokladboll. Men nja, så får det vara. 
 
Istället för att få panik och känna mig misslyckad så påminner jag mig själv att för att det här ska fungera så är det inte hela världen om något sådant slinker ner. Bara att börja om igen.
 
Från och med imorgon har jag och sambon utmanat varandra fram till 1 juni. Detta är jag grymt peppad för och det triggar igång mig. Funderar till och med på om jag ska mäta mig och köpa en ny våg för ändamålet.
 
Han ska träna mer och jag ska fortsätta som jag gör. Min sambo är inte heller överviktig men även han behöver bli hälsosammare. Det är mitt och vårt problem, att vi kan äta utan att det syns på utsidan men väl på insidan. 
 
Nåväl, var i alla fall uppe på Willys på A6 och handlade kyl-och frys full. Jag fungerar som så att har jag saker hemma och planerat hyfsat vad vi ska käka, så slarva jag inte. Då finns det nämligen ingen ursäkt och blodsockret blir stabilt.
 
Tyvärr märktes det att det var påsk. Inga räkor, inga hallon, ingen fryst blomkål etc. Jag får ta ett varv på Maxi imorgon och komplettera lite. 

Kokosolja

Kategori: Allmänt

Hittade kokosolja och tänkte testa det som en energikälla. Har dock läst att man kan reagera på det, så det blir till att starta lugnt och försiktigt med en tesked i en kopp te.
 
 
ICA i sambons hemstad har ett fantastiskt utbud av ekologiska och låghydratskostvänliga varor. Skillnad mot vad vi har här hemma och vi bor ända i vad man skulle kategorisera som en storstad.

Påskafton

Kategori: Allmänt

Glad påsk!
 
Det blev 606 brända kalorier och 18.1 mil på gymmet imorse. Fantastiskt skönt. Höll dock på att avlida efter 35 minuter och jag gav mig fan på att inte ge upp. Så till 65 minuter höll jag ut.
 
 
Nu kan jag åka de 15 milen till svärföräldrarna med gott samvete. Jag inbillar mig att påsken är en bra högtid för att äta bra. Mycket protein, feta såser och liknade.

Ledig!!!

Kategori: träning

Från och med idag är jag ledig fram till den 8 april. Ska bli oerhört skönt och nödvändigt. Slippa gå upp klockan 5 varje morgon och kuska Västra Götaland runt. 
 
Firade det med en solig promenad längst med Vätterstranden och en begynnande förkylning.
 

Morgonpromenad

Kategori: Allmänt

Ett halvt kilo ned och en skön morgonpromenad. Blev 1.20 minuter och nästan 9km. 
 

Effektiv

Kategori: träning

Även idag checkade jag in på gymmet 5.20. Körde till 6.10 innan det var dags att bege sig hemåt för frukost och väcka familjen.
 
Värmde upp på Joggern i fem minuter sedan körde jag igenom hela kroppen. Ovanligt mycket folk en sådan tidig morgon och alla ville ha samma maskiner.
 
Nu makrill och stekt ägg.

LCHF-mensrubbningar

Kategori: Allmänt

Alltså, idag kom mensen. Lite försnynt men ändå där och 10 dagar försenad. 
 
Jag hade dessutom en tid hos gyn idag, (visst är det typiskt att mensen kommer igång då?) går till en privatläkare som jag började gå hos när vi försökte bli gravida och det inte gick, dock är den historian en helt annan blogg.
 
I alla fall, han uttryckte stark kritik till LCHF och rådde mig att sluta bums. Han hade haft otaliga tjejer som fått grava mensstörningar, mellanblödningar och liknande på grund av den kostomläggningen.
 
Han menade på att de som är inne i LCHF-svängen och säger sig vara kunniga påstår att det är för att kroppen håller på att normaliseras med kosten och rensa ut all skit. Detta avfärdade han å det grövsta och menade att kroppen fungerar inte så. 
 
Likaså lyfte han att det inte finns någon forskning alls på långtida effekter av LCHF och hur kroppen faktiskt mår om några år.
 
Så nu sitter jag här och funderar. Jag mår ju bra av att äta så, mina leder (har reumatoid artrit) mår bra. Men jag vet inget om hurvuda mina provsvar är från en hälsokoll och det känns inte rolig att laborera med fertiliteten. Visst, vi ska inte ha fler barn än eller kanske inte alls. Men min kropp blir väldigt påverkad av menscykeln i form av svullna leder, PMS och andra trevligheter. 
 
Måste ta mig en rejäl funderar om det är värt det och jag tror redan nu att det är nej på den frågan. I så fall blir det GI-kost istället. Mer grönt och mer protein samt mindre fett.

Vilodag

Kategori: Allmänt

Har Paolo Roberto på Twitter och jag citerar: "Vilodag är ett vapen". Idag blir det lugnt, eventuell en barnvagnspromenad i eftermiddag efter jobbet.
 
Men nu ska jag äta frukost, blev kesoplättar med en skväll grädde samt hallon och blåbär. Då står man sig fram till lunch.
 

Morgonpromenad

Kategori: träning

Segt idag, men det är väldigt skönt när man väl är hemma igen.
 

Lakritspulver

Kategori: Mat

Jag har verkligen fått lära mig att tycka om Kesella/Kvarg. Det är en fantastisk proteinkälla och jag står mig rejält på det. Har lite svårt för proteinpulver eller rättare sagt jag vill inte blanda med mjölk och vatten är odrickbart. Får helt enkelt inte ner det.
 
 
 Men jag äter Kesella/Kvar tillsammans med hallon och lakritspulver alternativt kanel. Mestadels kör jag på Arlas Kesella. Har kört en del på Garants kvarg också. Men det är fler kalorier och fler kolhydrater i deras burkar.
 
Det är ju också många som köper de smaksatta burkarna med citrus, hallon och var det är. Men det är enbart skit. Kan likväl häva i en matsked socker och andra artificiella saker i den naturella. Höga halter kolhydrater och andra konstigheter. Nej tack!
 
 

Blåsor i händerna

Kategori: träning

Var återigen på gymmet tidigt imorse. Man blir lätt väldigt effektiv som småbarnsmorsa och framförallt är det lugnt och skönt på gymmet. Jag är nämligen lite av en fegis. Gillar inte att testa nya maskiner om det är kö till maskinerna och folk som står och väntar tills man är klar.
 
Fick för mig att jag skulle testa roddmaskinen. Körde det på mitt förra gym en hel del då det inte var så stort och det fanns inte så många maskiner. Det blev i alla fall 2000 meter och fyra rejäla blåsor i händerna. Kände att det var helt andra muskelgrupper som fick jobba och att hela kroppen fick sig en genomkörare.
 
Hade tänkt att köra axlar och armar, men blåsorna gjorde alltför ont. Så det blev ett benpass istället.
 
 
 
 

Gymmet

Kategori: träning

Klockan 5.25 checkade jag in på gymmet imorse. Körde lätt uppvärmning och sedan 40 min hyfsat tung styrketräning. Hann även med att köra Kettelbells och stretcha ordentligt.
 
Blev frukost i form av ett kokt ägg, majonnäs och makrill. Ikväll blir det "fredagsmys" (för övrigt ett ord jag avskyr) i form av LCHF-lasagne.
 
Trevlig fredag.
 

Pass och pass

Kategori: Allmänt

Ingen mens i sikte. Ursäkta för det intima snacket, men det oroar mig. Jag har haft regelbunden mens sedan jag var 14 år och även efter P-pillerstopp och barnafödande.
 
Har läst om OAT-axlar, andras erfarenheter och även ringt gyn. Tydligen kan låghydratskost påverka cykeln. Hm. Det känns väl inte speciellt bra ärligt talat. Är det värt att laborera så? Visst, smal blir man men att mixtra med fertiliteten är en annan sak.
 
 
Snälla cykel, var så här fortsättningsvis.
 
Nåväl. Bra träningspass igår och 590 kalorier brända. Löpbandet och Crossen varierat. Skönt att variera sig lite. Blir så lätt uttråkad av att mata kilometer efter kilometer på gymmet.
 

Manic panic

Kategori: Allmänt

Maten har gått kanon denna veckan. Ätit runt 18 kolhydrater och följt ShapeUp. Satt in mer fett och hoppas att det kan sätta fart på kroppen.
 
Jag har dock panik, rejäl panik. Min mens är nu fem dagar sen och gravtestet visar negativt. Hoppas att det stämmer och att det är hormonerna som spökar. Något annat har jag varken tid eller ork till...

Trött och sliten efter veckan.

Kategori: Allmänt

Har jobbat på mässa i tre dagar. Ingen träning, men väl stått och gått hela dagarna. Hade en tanke att ha min stegmätare, men batteriet var tyvärr slut.
 
Har varit sjukt godissugen och föll till föga. Skyller på att mensen är på G och då blir det därefter. Jag har verkligen ingen självkontroll då det är dags. Skäms för att jag är så fast i en vana, inte så att jag överäter men att jag har så förbannat dålig karaktär att jag inte kan stå emot.
 
Dock blev det 90 minuters långpromenad innan frukost imorse. Imorgon får det blir likadant och sedan gymmet på kvällen.

Sushi och PW

Kategori: Allmänt

Det blev Sushi till lunchen. Tyvärr är jag alldeles för social, kunde inte motstå ett trevligt lunchsällskap och tjejsnack. Det är cirka 90 gram kolhydrater i Sushi, alldeles för många egentligen. Fast å andra sidan lär jag hålla mig på rätt sida kaloristrecket idag ändå. Positivt tänkande!
 
Hann hem i god tid, avverkade rundan här nedan och sitter nu och slänger i mig ägg och avocado. Får bli bättre mat senare, då jag måste ner på stan och göra ärenden.
 

En väldigt bra start på dagen...

Kategori: träning

Strålande sol, bra med ork och P3-dokumentär i öronen. Perfekta förutsättningar.
 

Styrka

Kategori: Allmänt

45 minuters styrketräning. Ganska hårt, känner att jag bli starkare och starkare. Tyvärr hann jag inte mer, men det är i alla fall något.

Långpromenad

Kategori: träning

Blev 1.3 mil promenad igår genom staden. Riktigt skönt och 606 kalorier fattigare.
 
Blev tyvärr en sockerchock de luxe på kvällen i och med Melodifestivalen. Dock inget jag gör om, kunde knappt sova igår.

Träning

Kategori: träning

30 minuter på crossen och 20 minuter på löpbandet. Lätt styrka hemma och nu blir det en skål Kesella och Hallon. Sedan sängen, för imorgon ringer klockan 05.05.
 

Stressig vecka

Kategori: Allmänt

Mars månad är alltid stressig rent jobbmässigt för mig. Vilket märks, har inte tid eller energi att träna som jag vill och behöver. Men dygnet har för få timmar helt enkelt.
 
Skulle träna i måndags, var sen och hittade ingen parkering. Därför kom jag 1 minut för sent till att hämta ut biljetten till mitt pass. Tränar på ett stort Sportlife, men alla konditionsmaskinerna var upptagna och kö till maskinerna. Frustrerad och trött gav jag helt sonika upp. Åkte och storhandlade istället.
 
Postivt är dock att det fungera bra med maten och jag försöker hitta nya recept och infallsvinklar. Igår blev det tonfiskröra, något som jag varken ätit eller gjort denna sidan 2010-talet.
 
Men idag blir det gymmet! 

Söndagen den 3 mars

Kategori: Dagbok

Träning: Blev en 50 min promenad med barnvagnen och X antal kilo tung 2.5-åring. Härligt vårväder och skönt att vara utomhus. 45 minuter Indoor Walking samt 15 minuter på crossen.
 
Passet på gymmet var sådär. Svettig granne som stank och fel inställningar på maskinen. Stressade dit och då blev det som det blev. Dock ändå ett pass.
 
 Mat: Omstart med LCHF idag och det har gått bra. Målet är 20 kolhydrater per dag. Men idag blev det närmare 40. Då är dagen godkänd. Bara det är under 40 per dag och idag var jag tvungen att reglera maten för att orka.
 
Kör med ShapeUp-appen. Följer den inte slavisk då jag anser att den är något missvisande. Men det är en bra mall och man får ett hum.
 

Nystart omstart restart

Kategori: Allmänt

Jag har startat den här bloggen enkom för min egen skull. Men om det är någon som är intresserad av att läsa, var givetvis hjärtligt välkommen. Kanske kan det peppa någon?
 
Jag lider inte av övervikt eller liknande, men jag är förbannat ohälsosam. Kan äta vad som vill egentligen, men hade i höstas högt blodtryck och var fyra fotsteg från att gå in i väggen. Vilket gjorde att jag helt fick tänka om.
 
För 2,5 år sedan fick jag världens finaste tjej. Gick upp 24 kilo under graviditeten och det där med att folk säger att "kilona rinner av en då bebisen är ute" är bara bullshit. Visst, 12 kilo försvann inne på BB men de andra kilona har jag fått kämpa som ett djur att få bort. 
 
Väger idag 60 kilo och ska ner till 56-55 till mina 168 centimeter för då mår jag som bäst. Innan jag blev gravid vägde jag 56 och det är målvikten. Men jag tar det långsamt, har ökat träningsdosen och ändrat min kost.
 
Varför det nu bloggen Indoor Walking? Jo, det är det pass som jag gillar mest på gymmet. Tråkigt, men så är det. ;)