IndoorWalking

Det här min mat-och träningsdagbok.

Prommemix

Kategori: Allmänt

Rejäl morgonpromenad i dimmigt väder.
 

Lopp och plätta

Kategori: Allmänt

Har anmält mig till ett lopp på Gotland i sommar. 10 km och tävling. Mitt första riktiga lopp om man nu inte räknar Vårruset. Perfekt, nu har jag något att träna för och det ska bli grymt kul.
 
Körde ett litet pass på gymmet idag. Hade tänkt att springa men vardagen hann ifatt och det fungerade helt enkelt inte. Men jag invigde mitt nya proteinpulver. OneEgg från Fitnessguru.
 
Ljuvligt! Smakade kaksmet. Blandade med kokosmjölk, jordgubbar och hallon i blendern. Lättdrucket även om smaken inte var detsamma som typ Whey och liknande.
 
Gjorde för övrigt så god mat idag. Kallrökt lax, Zucchiniplätta, sallad och avocade med getost. 
 
 

Eftermiddagspromenad...

Kategori: träning

...i strålande solsken och med träningsvärk. Men skönt var det!
 

 

Getost och löpning

Kategori: Allmänt

Har hittat löparglädjen igen och tog en tur nu på morgonen. Blev en hyfsad runda och benen är helt slut tack vare alla backar.
 
 
Gjorde så god mat igår. Rödbetor och getost med olivolja. Herregud vad gott, kommer nog bli min nya "drog". 
 

Fantastiskt helg

Kategori: Allmänt

Gymmade tidigt i fredags sedan blev det firande av rang. Helgen har gått i syndens tecken men avslutade den med en rejäl löprunda.
 
 
Har haft en fin mors dag med grillning, brunch och tårta.

Dubbelpass och glass

Kategori: Allmänt

Styrketräning på morgonen och ett pass Indoor på kvällen. Dock har jag gjort avsteg och syndat och vad gott det var! 
 
Sambon fyller år imorgon så vi var barnfria. Dels åt vi på fantastiska Sjön här i stan och sedan åkte vi till Gränna och åt glass. Mysigt och välbehövligt.
 
 

All good

Kategori: Allmänt

Helt bra igen och imorgon är det planerat att köra två pass. Styrka på morgonen och Indoor på kvällen.
 
Kommer bli mycket festligheter i helgen, födelsedagar i plural, morsdag och resa. Lika bra att försikomma sig med träningen då. 

Kokostoppar och toppen

Kategori: Allmänt

Peppar peppar, min punktinsats bestående av all ingefära/citron/te/boost lönade sig. Är riktigt pigg idag och inte speciellt ont i halsen. Dock får träningen vänta tills senare i veckan.
 
Slängde ihop kokostoppar när jag kom hem, världens enklaste och så gott. Utan enormt mycket kolhydrater och smakar precis son vanliga kakor
 
1 dl Kokos, 25 gram smör, en skvätt lime och ett ägg. 15 minuter i ugnen och sen doppa dem i 86% choklad.
 

Så typiskt. Så tröttsamt.

Kategori: Allmänt

Vaknade med halsont. Igen. För hundrade gången denna våren. Nåja, fjärde men det räcker till. Dessa förskolebaciller tar knäcken på mig!
 
Dottern blir på sin höjd lite förkyld men jag åker på allt ätte värre. Vet att mina reumatiker mediciner gör att jag kan bli känsligare, men det är som sagt oerhört tröttsamt.
 
 
Har kurerat mig med stora baljor med te, citron och ingefära under hela dagen. Det har i alla fall inte blivit värre, men heller inte bra. 
 
Fastan har gått bra i helgen, har kört två bra dagar. Idag sov jag länge, dock åt jag senare på kvällen. Men det fungerar och det regleras bra.

Bakis!

Kategori: Mat

Tog en bit plopp och lite chips igår, fick hjärtklappning och ont i magen efter en stund. Har sovit riktigt dåligt och jag känner mig nästan bakis. Men det har fått mig än mer motiverad! En bra läxa.
 
Har gått en rejäl morgonpromenad och lyssnat av veckans nya podcasts. Nu blir det fasta fram till tolv och eventuellt en te med en klick kokosfett fram tills dess.
 

Sen löptur

Kategori: träning

Vilket fantastiskt väder det är! Sprang 20.30 i kortarmar och svettades. Så härligt. Blev en ny runda längs med Vättern och omväxlning förnöjer så det gick riktigt bra.
 
 
Slog också rekord i minst antal kolhydrater idag. 12 kolhyrater och på pricken antal kalorier. Skönt att det fungerar.

Styrka

Kategori: träning

Har redan hunnit med 60 minuter på gymmet. DÅ kände jag att jag hade träningsvärk och musklerna var trötta. Avslutade med 7 minuter på löpbandet.
 
Har kört PF cirka 3-4 gånger i veckan nu, det går verkligen inte alla dagar. Jag får inte ihop det med jobbet och att ha regelbunda ätartider. Förvisso hyfsade, men inte så att det blir något kontinueligt. Dock är det snart semestertider och då får det bli alla dagar i veckan, för jag mår som sagt bra av det.
 
Men eftersom dotterns förskola är stängd idag och jag är ledig så ska jag köra idag fram till klockan 12.00. Dock fick det bli en kopp grönt te och en klick kokosolja i nu efter träningen. Lär väl svimma annars...
 
 

Vilodag

Kategori: Allmänt

Kroppen behöver få vila efter dubbla pass två dagar i rad. Har konstigt nog ingen träningsvärk idag och även om jag är lite trött så mår mina leder oerhört bra.
 
Som substit för godis och socker har jag återigen torskat dit på kesoplättar. Har modifierat dem lite och lagt i kokosflingor samt massor av kardemumma och kanel. Så fruktansvärt gott.
 
Men det förbrukar kalorier och jag kör strikt på ShapeApp-appen och räknar just nu. Det håller mitt småätande i shack och det bästa är om jag får det svart eller vitt. 

IndoorWalking igen

Kategori: träning

Hade sådan tur att det var samma tjej som ledde passet idag. Fast jag höll faktiskt tillbaka lite eftersom jag har haft massiv träningsvärk idag. Det har brännt i kroppen och jag har varit lite trött.
 
Men nu efter dagens pass så har det känts avsevärt mycket bättre och jag känner mig stark. Maten har också gått bra idag, andra dagen med <20 kolhydrater. 
 
 
Passade också på att köpa med mig BakePro för lite mer protein i mat och eventuellt bak. Har aldrig tidigare testat det och jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Får testa imorgon och se.

Måndag all over

Kategori: Mat

Vaknade tidigt (kanske för att jag faktiskt är utvilad efter att ha varit ledig sedan i torsdags) och tog en kort promenad. Körde lite situps och hantlar när jag kom hem.
 
 
Så nu sitter jag här nyduschad och har precis ätit en god omelett med fetaost och röd paprika. Jobbet nästa!
 
 

Helt slut!

Kategori: träning

På ett positivt sätt!
 
Körde mitt absolut värsta men också roligaste Indoor-pass idag. Det är skillnad på ledare och ledare samt deras förmåga att peppa. Benen skakade av mjölksyra och jag känner att träningsvärken kommer att vara massiv.
 
Imorgon kör vi igen.
 
 

Up'n running

Kategori: träning

Eller ja, sprang och gick varierat. Var ute och försökte mig på en löprunda. Var rätt stel i kroppen på grund av reumatismen, men det gick ändå bra och var så kul!
 
 
Jag är en periordare när det gäller löpning, men när jag väl gör det så inser jag hur roligt det faktiskt är och hur skönt det är att bara springa av sig all stress och alla måsten.
 
Dessutom beställde jag fem nummer av Iform precis och då var presenten en pulsklocka och en löparjacka. Förhoppningsvis blir det ytterligare en spark i baken för att ge mig ut.
 

Walking!

Kategori: träning

Blev ett pass Indoor igår, kände mig väl inte riktigt på hugget men det var ändå skönt. Körde 20 minuter på joggern efteråt eftersom familjen skulle hämta upp mig. Fick i mig en proteinshake på gymmet och inser dels hur gott det är, men också att jag ska köpa ett annat protein än hampaproteinet.
 
Idag vaknade jag till fågelkvitter vid 5.30-tiden, det var lika bra att gå upp. Så jag snörade på mig skorna och tog en härlig morgonpromenad.
 
 
 

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Efter intensiva dagar med sömn på 3-4 timmar per natt är jag nu hemma igen. Det har varit riktigt kul och det är alltid ett trevligt event. 
 
Önskar att jag hade haft min stegräknare för jag har gått och gått och gått inne på mässan. Hade varit roligt att veta hur många steg det blev till slut.
 
 
Vi hann också med en joggingtur morgon, 50 minuter runt Älvsjö och sedan en kort sväng på gymmet.
 
Jag har endast syndat en enda gång och det gjorde jag med gott samvete. Jag fullkomligt älskar Chokladfabriken inne på Söder och det blev givetvis ett besök dit. Hade kunnat köpa hela butiken tror jag. ;)
 
Annars har det varit bra mat, vi var inne på Beirut Café på måndagen, gala middag med kalv på tisdagen och sallader till lunch. Får ju inte förglömma RicaTalks enormt goda och hälsosamma frukost. Finns något för alla.
 
Nu ska jag packa upp, tvätta och hoppas att jag kan träna IndoorWalking ikväll, stå nu som andra reserv.
 
 

Joggern

Kategori: Allmänt

Startade dagen på gymmet as usual på helgerna. Blev ett rejält pass på joggern och nu har jag träningsvärk i benen.
 
Nästa vecka blir det Stockholm och mässa fram tills på torsdag. Vilket innebär att jag förmodligen inte hinner med någon träning, kanske ett pass om jag har tur. Så det gäller att passa på. Dessutom har jag en galaklänning att kom i och trivas i också.
 
 
Sorry för dålig bild, var dödstrött när den togs. 16,6 km, 65 minuter och 550 kalorier.

Promenader i plural

Kategori: Allmänt

Har varit igång sedan 6-tiden imorse. Först 6 km på Joggern och lätt styrketräning på gymmet. Men sedan så hade inte Apoteket öppnat, så jag tog en sväng runt Rocksjön istället för att bara sitta i bilen och vänta.
 
När jag kom hem så tog jag dottern i vagnen och gick en rejäl runda till en lekplats. Där var vi ute i två timmar och lekte, spelade fotboll och gungade. 
 

 
Fick tjata med mig dottern hem, var så hungrig och kände att jag både behövde mat och vila. Nu blir det sömn. Det är fördelen med en 2.5-åring som fortfarande sover dagtid, man själv får en ursäkt att somna...

Detox dag 7

Kategori: Allmänt

Snart är den sjunde dagen avklarad och det är dags för en utvärdering.
 
Vikten
 
Tyvärr har jag ingen våg eftersom vår är sönder, men jag känner inte att det har hänt något revolutionerade på den fronten. Dock fick jag höra idag att jag såg smalare ut bara på ett bara dagar. Artighet eller ej, det återstår att se eftersom jag ska väga mig på gymmet imorgon.
 
Effekt
 
Jag vet faktiskt inte. Har inte behövt gå på toan mer än vanligt eller att jag mått fysiskt dåligt. Det kan säkerligen har hänt saker på insidan och jag har nog ändå varit piggare än vanligt.
 
Upprepning.
 
Svar nej. Denna typen av detox är inget jag kommer att göra igen. Methodrain fick mig att detoxa på grönsaker och nyttigheter, men drycken i sig kan nog spela kvitta. Dock ska jag fortsätta ett tag till med de gröna smoothisen och liknande. 
 
Nu är jag inne i det positiva flowet och det är lika bra att hänga på.
 
Slutligen
 
Som jag misstänkte så är det en placeboeffekt. Dock har jag ingen evidensebaserad forskning på hur insidan av kroppen har mottagit det, men min känsla är att det var kul att testa men inget jag kommer att göra om.
 
För rättvisans skull så kanske det inte var optimala förutsättningar för att detoxa denna veckan. En segdragen förkylning och ett tapp på 90% av min normala träningsdos innebar att det inte var som vanligt. 
 
Kan dock ändå inte låta bli att undra hur resultatet hade varit om jag fått vara frisk och kunnat träna.
.

Detox dag 6

Kategori: Detox

Det här med att stressa mindre går sådär, speciellt eftersom maj är den överlägset värsta månaden på hela året arbetsmässigt. Deadlines, resor och mässor.
 
Sömnen blir lidande och jag känner att jag knappt varvar ner, vilket gör att jag tappar fokus på hälsan. Men idag var jag iväg en sväng på gymmet. Vågar knappt skriva det men jag är frisk från förkylningen! Blev ett pass på 40 minuter och det räckte gott och väl.
 
För första gången på 10 dagar så blev det en smörgås med ost, kalkon och paprika idag. Vill ju egentligen inte äta gluten men det var ljuvligt gott! 
 
Imorgon är det sista dagen med Methodrain, då blir det utvärdering. 
 
 

Detox dag 5

Kategori: Detox

Blev en riktigt liten promenad nu på morgonen eftersom jag helt enkelt inte vågade mer.
 
 
Sedan körde jag ett pass med den bästa träningsappen. Det blev 20 minuter över hela kroppen och det var ungefär det jag mäktade med innan jag blev helt slut.
 
 
Frukost blev en grön smoothie med två matskedar hampaprotein och avocado. Snart bara två dagar kvar att dricka Methodrain. Har gått riktigt fort och jag är nog peppad att fortsätta att tag till.